Нов дизайн и нови материали готвят Apple за iPhone 8. Да, 8 - макар новият модел 7 да излезе преди дни, слуховете за следващия пълзят по мрежата дори преди представянето на сегашния флагман на компанията.

Интересно е, че толкова скоро вече уж има и теч от компанията в Купертино - анонимен работник сподели, че корпусът на iPhone 8, който ще излезе в края на 2017 г. за 10-годишния юбилей на iPhone, ще бъде от циркониева керамика - по-здрава, и най-важното, по-добра в освобождаване на топлина от алуминия, в който е облечен и последният модел.

Към това сочат и няколко патента, които Apple заяви съвсем скоро, свързани с керамични обвивки на устройство. Такава има и новият Apple Watch 2.

По-доброто охлаждане на смартфона ще позволи на хората на покойния Стийв Джобс да зарежат старите LCD дисплеи и да сложат по-топлия, но и много по-ярък и жив AMOLED стандарт, на който вече разчитат флагманите на конкуренцията.

За финал е и мечтата, която преследва последните 3 модела iPhone - екран без рамка, който да заема целия преден панел на телефона - което значи липса на механичен бутон.

А, и 3,5-милиметровия жак няма да се върне. Това е гарантирано.