Живко Миланов и "Апоел" (Никозия) спечелиха българския сблъсък срещу "Астана" от първия кръг на груповата фаза в Лига Европа - 2:1. Воденият от Станимир Стоилов казахстански тим поведе с гол на сърбина Неманя Максимович в 45-ата минута, но домакините стигнаха до пълен обрат в края. Винисиус изравни в 74-ата минута, а в 87-ата Камарго вдигна публиката на крака.

Миланов игра цял мач. Преди време той игра в "Левски" под ръководството на Станимир Стоилов, двамата са в отлични отношения.

Друг мач с българско участие в турнира не завърши добре за наш футболист - Иван Иванов. "Панатинайкос" загуби в Атина от "Аякс" с 1:2, а водеше с 1:0. В 69-ата минута Иванов получи втори жълт и червен картон и пое към съблекалнята. След него реферът изгони още двама играчи, а гръцкият тим завърши с деветима.

Маркус Берг даде преднина на Пао в 6-ата минута, но с голове на Траоре в 34-ата и Райдевалд в 67-ата гостите си тръгнаха с трите точки.

Като изненада на вечерта се счита загубата на "Манчестър Юнайтед" от "Фейенорд" с 0:1. Така и с новия треньор и добър турнирен боец Жозе Моуриньо "червените дяволи" продължиха лошата си серия в Европа. Те се представиха зле в Шампионската лига през миналия сезон, а след това отпаднаха и от Лига Европа.

Моуриньо обаче ясно демонстрира, че не се вълнува много от втория по сила евротурнир. Той направи много промени в сравнение с мача с "Манчестър Сити", пък и тимът му не изглеждаше много мотивиран в Ротердам.

Тони Вилхема вкара единственото попадение в 79-ата минута. Повторенията показаха, че голът е от засада. 

Всички резултати от Лига Европа: 

"Карабах" - "Слован" (Либерец) 2:2 
"Виктория" (Пилзен) - "Рома" 1:1 
АЗ Алкмаар - "Дъндолк" 1:1 
"Фейенорд" - "Манчестър Юнайтед" 1:0 
"Рапид" (Виена) - "Генк" 3:2 
"Астра" - "Аустрия" (Виена) 2:3 
"Заря" (Луганск) - "Фенербахче" 1:1
"Макаби" (Тел Авив) - "Зенит" (Санкт Петербург) 3:4 
"Майнц 05" - "Сент Етиен" 1:1
"Андерлехт" - "Габала" 3:1
"Апоел" (Никозия) - "Астана" 2:1 
"Йънг Бойс" - "Олимпиакос" 0:1 
"Сасуоло" - "Атлетик" (Билбао) 3:0 
ПАОК (Солун) - "Фиорентина" 0:0 
"Ница" - "Шалке 04" 0:1 
"Ред Бул" (Залцбург) - "Краснодар" 0:1 
"Брага" - "Гент" 1:1 
"Виляреал" - "Цюрих" 2:1 
"Османлъспор" - "Стяуа" 2:0 
"Саутхeмптън" - "Спарта" (Прага) 3:0 
"Стандард" (Лиеж) - "Селта" 1:1 
"Коняспор" - "Шахтьор" (Донецк) 0:1 
"Панатинайкос" - "Аякс" 1:2 
"Интер" (Милано) - "Апоел" (Беер Шева) 0:2