Най-малко 29 души са ранени след мощна екзплозия в Ню Йорк. Един е в тежко състояние. Всички са без опасност за живота. Кметът Бил де Блазио побърза да заяви, че не става въпрос за терористична атака, за да успокои населението, предаде Би Би Си.

Кървавото деяние става само няколко часа, след като в Ню Джърси избухна бомба, заложена на пътя на благотворителен маратон. Властите отмениха спортната порява и по-късно намерика още две взривни устройства по пътя на маратонците. Никой не беше ранен. Нямабо и връзка, според разследващи от ФБР, между двете експлозии.

В тази кутия, долу вдясно, вероятно е било паставено взривнто устройство.

Взривът в Ню Йорк е предизвикал огромна паника. Счупени са прозорците на редица сгради. Хората са се разбягали крещейки. Експлозията е станала на 23-та улица в района на квартала Челси.

"Няма никакви доказателства за терористичен акт, няма атака срещу града", заяви пред журналисти Де Блазио. Започнало е разследване от ФБР.

На мястото на инцидента са струпани десетки пожарни. Няколко линии на метрото са затворени.

В същото време обаче полицията съобщи, че на 27-а улица е намерено взривно устройство. Експерт обясни за Си Ен Ен, че то прилича на тенджера под налягане. От него стърчат жици има и таймер. Виждала се и някаква написана на ръка бележка. Възможно е това да е послание от престъпника. Робот е пуснат да обезвреди "тенджерата". 

"Това е бомба", обяви Доналд Тръмп от Колорадо, където е на предизборна обиколка.

Президентът Обама е бил веднага уведомен за експлозията.

 

 

Очаквайте подробности.