От кафеварката, за която Бойко Борисов говори в заключената му парламентарна стая, през работеща икономика и инфраструктура, до прогнозиран срив на правителството и страната през октомври-ноември. Това бяха акцентите на лидера на ГЕРБ в сутрешния блок на бТВ "Тази сутрин".

По повод заключената стая бившият премиер окачестви, че е била "за да ни дразнят". Според него Михаил Миков е бил "в недобро състояние след вечерен..." Но отказа да развие мисълта си какво точно "вечерен". На обвинението, че стаята не трябва на ГЕРБ, защото не идвали в парламента, Борисов подчерта, че идвал с чистачките пръв.

За прословутото кафе в Кърджали с Лютви Местан ГЕРБ-лидерът пак каза, че е имала една единствена цел - да успокои напрежението. Но след евроизборите не се е чувал нито с Местан, нито със Сергей Станишев. Чул се е само с Радан Кънев и Меглена Кунева. На въпрос, чувал ли се е  с Николай Бареков, той отговори:

- Не.

- Откога? 

- От години - откакто дойде с букета цветя у нас...

 На друг въпрос - възможен ли е ремонт на кабинета, който да закрепи това управление, той отговори:

- Кое да ремонтират?! 

 След което насочи вниманието върху това, че като кмет на София и после като премиер 10 години се е занимавал с правене на бюджети.

"Това, което виждам сега, е вече случила се катастрофа. Недофинансирането на болниците и дупката в Здравната каса до края на годината ще мине половин милиард. Това, което има на сайта на финансовото министерство - 874 млн. дупка в бюджета сега... Ето ви милиард и 300-400 млн загуба. Прехвърлените пари за осигуровки, които Орешарски - "експертът", прехвърли за 2015 г. - още 200 млн. Ето ви милиард и 700... Плюс 7-те милиарда, които взеха за енергийните дружества -помислете си каква цифра става."

Според него приходните агенции в момента не събират - нито от данъци, нито митниците работят както трябва, и затова няма откъде да дойдат пари.  Той добави и дълговете в железниците - 300 млн за мотрисите "Сименс", както и че идват падежи по големите кредити през 2015 г. 

Борисов обясни защо според него всички говорели за предсрочни парламентарни избори наесен. Според него те ще дойдат не защото ГЕРБ ще ги предизвика, а защото ще дойде времето да се прави новият бюджет.  

"Тези... хайде, че ми се бяха обидили тогава, че ги сравних... Тези СЛАДУРИ тогава ще искат някой да дойде тогава да им обере тези негативи. А те в опорните си точки да казват - виждате, ние дадохме по няколко лева за пенсии."

Запитан каква оценка дава на Пламен Орешарски, експремиерът каза: "Нула! И двойка не му давам."

За Борисов единственият ход бил сегашното правителство моментално да подаде оставка, а лидерите на отговорните партии "да седнат на една маса". 

Борисов каза, че не би разговарял само с Николай Бареков заради обидите към него и "след всички глупости, които изприказва - за безплатни лекарства". 

Генерала посочи за пример и че депутатите, които ББЦ му откраднала, гласуват заедно с ДПС...

- Всички медии които - казвам вече - са близки до ДПС, от първа до последна страница е само Бареков! 

Водещ: Ама той се специализира в анти ДПС говоренето?

- Ами, щото сега е модерно. И той върви по модата.

Бойко Борисов още веднъж нарече Михаил Миков недоразумение и че "с Мая" се подхилквали и броели депутати, все едно броят овце.  

 На въпрос на зрителка, би ли живял с 300-400 лв. и какво би казал на хората, които живеят с толкова, лидерът на ГЕРБ ги посъветва да мислят, преди да ходят да гласуват за някой, който им обещава лекарства без пари.