Джим Кери е съден по обвинение, че под фалшиво име е получил медикаменти за своята бивша приятелка, която почина от свръхдоза миналата година, сочат документи от съда, цитирани от Би Би Си. Делото срещу актьора е заведено от Марк Бъртън, съпруг на Катриона Уайт, който не е живеел с нея по това време.

Според Бъртън, в разрез с калифорнийските закони, Джим Кери е използвал парите и известността си, за да получи лекарства, продавани само с рецепта, под името Артър Кинг. След това той дал медикаментите на Уайт, страдаща от депресия тогава.

Катриона Уайт бе открита мъртва през септември миналата година, а впоследствие аутопсията установи, че е причината за смъртта ѝ е свръхдоза с три вида лекарства. Медиите по това време съобщиха, че Уайт и Кери са имали непостоянна връзка и само дни преди инцидента са се разделили отново.

Според делото, заведено в лосанджелиски съд, 54-годишният Джим Кери е получил хапчетата под името „Артър Кинг“ и после е „предприел стъпки да прикрие участието и вината си“.

Бъртън твърди още, че Кери е изпратил инсценирано съобщение до Уайт в деня преди тялото ѝ да бъде открито, „в опит да заблуди предстоящото разследване за ролята си в смъртта ѝ“. В посланието си актьорът питал какво се случва с лекарствата.

Съпругът на покойната жена обвинява Кери и в „мания по контролирането и манипулирането ѝ“, както и че е използвал камери в дома ѝ, за да я следи.

Безчувствен опит за експлоатация

Малко след като новината за делото бе разпространена, Кери излезе с официално изявление.

„Няма да толерирам този безчувствен опит да бъда експлоатиран аз или жената, която обичах – посочва актьорът в него. – Наистина се надявам, че някой ден хората ще спрат да искат да извлекат изгода от това и ще оставят Катриона да почива в мир.“

Джим Кери казва още, че за него би било лесно да отиде в задната стаичка с „адвоката на този човек“ и нещата да бъдат решени веднага, но в живота „има моменти, когато трябва да се изправиш и да защитиш честта си срещу злото в този свят“.

"Площад Славейков"