Най-големият син на Доналд Тръмп показа, че е достоен наследник на баща си, съобщи АФП. Той възмути социалните мрежи с грубо сравнение на сирийските бежанци с отровни бонбони.

"Тази снимка казва всичко", написа 38-годишният Тръмп-младши в туитър. Той публикува изображение на купа, пълна с популярните шарени детски бонбони Skittles.

Съобщението над снимката гласи:

"Ако имате купа с бонбони и аз ви кажа, че само три от тях ще ви убият, ще си напълните ли шепата с тях? Ето това е нашият проблем със сирийските бежанци"

Постът на младия Доналд Тръмп предизвика вълна от негативни коментари.

Баща му вече е критикуван за свои крайни тези по отношение на раса, имигранти и бежанци. Кандидатът на републиканците за президент на САЩ направо призова да се наложи забрана на мюсюлманите да влизат в страната.

Не по-малко скандално беше изказването му миналата година, че много мексикански имигранти в САЩ са наркодилъри и изнасилвачи.

Тръмп е негативно настроен срещу плановете на президента Барак Обама да разреши на 10 хил. сирийски бежанци да влязат в страната до края на този месец.

САЩ, които имат дълга традиция в приемането на бежанци, бяха критикувани, че са много пасивни по отношение на сирийската хуманитарна криза.