Жена от Флорида плати 50 000 долара за правото да удари с юмрук в лицето предприемача Мартин Шкрели, известен като "най-мразения американец". 

Това обяви самият той в Туитър. Кейти всъщност спечелила наддаване в благотворителна кампания - 6-годишният син на приятел предизвикал Шкрели да продаде "лиценз" за удар в лицето си. Бизнесменът ще дари същата сума.

Шкрели стана "най-мразеният" преди година, когато купи компанията, произвеждаща рядко ползваното, но определено за ключово от СЗО лекарство "Дераприм" и увеличи цената му от 13,50$ до 700$ за една нощ, или над 5000% надценка.

То се ползва срещу токсоплазмоза (остро паразитно заболяване), смъртоносна за хора с имуннна недостатъчност - заради трансплантация, СПИН или при бременни жени. И няма генерик, нито е изгодно за друга фармацевтична компания да разработи такъв. 

Шкрели разгневи социалните мрежи, като отвърна на критиките с обиди и подигравки, а после нае ПР-специалисти, които да му помогнат да си възстанови имиджа. Явно това е една от техните стратегии.