Телефонни измамници тормозят Пенка Стоичкова, която живее в пловдивско село. Това призна майката на Христо Стоичков в интервю по Нова тв.

„Вчера пак имахме едно обаждане от мафиотите. Ту плачеха, ту се смееха. Затворих телефона, набирам ги, обаче номерът го няма, измислили са го”, разказа жената.

Леля Пенка разказа, че ходи по мачове и дори е в ръководството на селския отбор. Преди време била в хора към читалището и „станала певица на стари години”. За себе си споделя, че е добра, разбираема, откровена, майтапчийка, не пие. Вече е навършила 70 години, а 7 грама алкохол не е сложила в устата си.

Телевизионният екип показа червените чушки от нейната градина, които били за лютеница. Стоичков също обичал да похапва и когато ходела на гости в Испания и Италия, винаги му носила от домашната продукция.

На въпрос дали Христо Стоичков е наследил кибритлийския характер от нея, леля Пенка каза:

„Паля, от раз паля. Щом чувствам, че съм права, не ме е срам да го кажа. Не отричам, че Стоичков ми помага. Пред вратата на къщата ми са спали много хора, които са търсели помощ от Христо.”

Пенка Стоичкова разказа, че цяла нощ не могла да заспи от радост, след като синът й се обадил с новината, че е станал дядо. Преди дни голямата му дъщеря Михаела (Мика) го дари с внучка. А вчера испанският в. „Мундо депортиво” публикува първи снимки на дядо Стоичков с малката Миа.