Няма негативи за Патриотичния фронт от факта, че се обединиха с "Атака" за президентския вот, заяви кандидат-президентът Красимир Каракачанов в ефира на Нова телевизия днес.

"Самият факт на консолидацията е позитивен. Аз не съм видял един човек - обикалям страната от април - да възрази и да каже - защо го направихте? Напротив, хвалят ни, че обединихме патриотичното пространство", заяви той.

И поясни, че единствено в "патриотичното пространство" има обединение, за разлика от лявото и дясното. На критиката към "Атака", че са с прекомерно руски симпатии, той заяви твърдо:

"За мен интересите на България стоят над всички други, и е вредно да разделяме хората на русофили и русофоби."

Каракачанов заяви, че няма да критикува кандидатката за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, защото не искал да напада жена като някои от опонентите си. Коментира и лъжата в ефир на Цветан Цветанов, че всички над определена възраст преди 1989 г. са били членове на БКП:

"Крайно време е да спрем с това делене на обществото. Че не са били всички е ясно. Че не е било задължително да станеш член на БКП, за да си студент, е ясно. На мен пък ми е омръзнало на 10 ноември как станаха първите демократи синчетата на ЦК на комсомола и сега ни поучават и ни дават морал."

Лидерът на ВМРО подчерта, че никога не е бил член на БКП, и че никога не е сменял никаква ориентация:

"Никога не съм сменял партийната си ориентация, сексуалната си ориентация, и клубната си ориентация. Говоря за футбол. На всички е ясно, че аз съм левскар", пошегува се той.

И описа големите постижения на патриотите - оградата на границата, без която "щяхме да бъдем заляти от мигранти", законът за бурките и поправките в НК, които правят радикалния ислям престъпление.

Покрай БКП темата стигна и до работата на Каракачанов в Държавна сигурност. Той е бил е агент на Шесто управление по линия на „промакедонския национализъм”.

"Става въпрос за едни месеци преди 10 ноември, и то на експертно ниво. Аз съм част от причината днес в България да няма една малцинствена партия, защото благодарение на това, което сме правили, опитът на Македония да създаде македонско малцинство и още една етническа партия в България не се получи. Не съм го правил за възнаграждание. Аз няма да получа генералска пенсия", заяви патриотът.

И каза, че отново би работил в ДС, ако съществуваше днес:

"Сега, ако пак съм на същите 25 години, и трябва да се служи на България, пак ще го направя. Защо преследваме хората, които са служили на страната?" запита той.

Каракачанов призова хората да гласуват, защото пак имало опасност изборите да се решат от "етническия и купен цигански вот". Обърна се и към опонентите си и поиска дебати с тях.

"Ако искаме изборите да бъдат нормални и честни, аз мисля, че дебатът е задължителен."