"Кампанията ни ще бъде изцяло водена лице в лице". 

Това обеща зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на представянето на агитационните материали с лика на кандидат-президентката Цецка Цачева и вицето й вицеадмирал Пламен Манушев и изборната стратегия на партията. Цветанов представи и самия себе си с думите:

"Председател на предизборния щаб съм аз в мое лице".


Шефът на изборния щаб показа синя карта на България с маршрута на предизборното партийно турне на кандидатите из страната и обяви, че "силата на нашите кандидати е, че по време на кампанията ще обиколят всички областни градове". Цветанов влезе и в хора на нумерологичните тълкувания на номера на Цачева и Манушев в бюлетината с прозрението, че новият президентски мандат започва през 2017 г., затова и съдбата отредила №17 на двойката. Но все пак уточни, че не номерът, а хората дават предимството в изборите.

Цветан Цветанов представи посланията и плакатите на кампанията на Цецка Цачева и Пламен Манушев за президетските избори.

Зам.-председателят на ГЕРБ изреди и основните акценти в предизборната кампания: България като фактор на стабилност, активна външна политика, безалтернативна и категорична евроатлантическа ориентация, сигурна европейска граница, гарантиране на справедливост и национално единство.

От представянето стана ясно още, че ГЕРБ винаги е водила толерантна кампания и затова и тази година нямало да се използват тролове в интернет.

„Няма да има платени хора, които да пишат по форуми и социални мрежи", обеща партиецът.

В интернет приложението на ГЕРБ за президентския вот ще има нова функция - галерия със снимки, където гражданите, снимали се с кандидатите за държавен глава и вице, ще могат да видят ликовете си. Ще има и "ГЕРБ-локатор", който ще показва къде са партийните офиси.

Според партийци и тази година ГЕРБ ще раздават дребни, партийни, брандирани подаръци като запалки, флашки с памет, шапки и др. 

"Моят призив е да не залагаме на компромати, а на това, което е по-желано от хората. Те определят кой да бъде президент и вицепрезидент", каза Цветанов.