Вероятно сте забелязали, че на всичките си публични прояви малкият принц Джордж, син на Кейт Мидълтън и принц Уилям, неизменно е с къси панталонки. Никога с някакъв дълъг вариант на дрехата. При това обикновено с къси панталонки с полъх на ретро. Британските медии редовно отбелязват този факт. А от "Харпърс Базар" даже са решили да проучат по-внимателно проблема. Дали късите панталони са израз на старомодния вкус на майка му или има и друго обяснение за напрапчивото им носене от момченце през XXI век.

Според експерта по етикет Уилям Хенсън принцът целенасочено е обуван с тях, за това си има причина, споделя той пред списанието, цитиран от "Индипендънт".

"Много е английско да обуеш малко момче в къси панталони. Дългите са за по-големите момчета и мъжете. Панталонките са един тих маркер на класата, който имаме в Англия. Въпреки че времената се променят бавно, чифт панталони, носени от малко момче, изглеждат твърде като от предградията, като от средната класа. Никой уважаващ себе си аристократ или член на кралската фамилия не иска да бъде взет за човек от средната класа", разяснява той.

Да, очевидно, дългите панталони са твърде обикновени за принц Джордж. И не е само той. Принц Чарлз, принц Хари и принц Уилям - всички те имат снимки с къси гащи на неговата възраст.

Според експерта по етикет момчетата с аристократичен произход не започват да носят дълги панталони преди да навършат 8 години.

Ето и няколко снимки на младия принц Джордж на различни места и по различно време, общото е, че той винаги и с къси панталони. Ако се вярва на експерта, 3-годишният принц има още доста време да ги поноси - около 5 години.