Барак Обама върви към президентския автомобил, когато внезапно се обръща на 180 градуса и хуква обратно към Овалния кабинет. Подобни кадри пусна в туитър кореспондентът на CBS в Белия дом Марк Кнолър. Какво толкова важно и неотложно нещо отклонява президентът на САЩ от пътя му?

Снимките показват как, докато върви Барак Обама се потупва по джоба на сакото и открива липсата - на нещо, без което не може. Телефонът му липсва. Президентът рязко се обръща и спринтира обратно към Овалния кабинет, за да си вземе любимото комуникационно средство.

Да, на всеки се е случвало.

Както от Белия дом коментират: "Да, той е човек, като всички останали". Около 30 секунди по-късно Обама се появява от Овалния кабинет, доволно размахвайки мобилния си телефон.

Това не е първият случай, в който американският президент се връща за телефона си. През ноември 2014 г. той си забрави  "Блекбъри" и се връща да си го вземе, припомня mashable.com. "Момчета, понякога не забравяте ли нещо",  попита той тогава агентите от "Сикрет сървис".

"Е, поне сме вече наясно, че дори лидерът на свободния свят не може да напусне дома си без телефона си. Благодаря ти, Обама", коментира шеговито сайтът президентската разсеяност.