Григор Димитров е на финал на силния турнир в Пекин без игра на полуфинала. Канадецът Милош Раонич се отказа часове преди началото на сблъсъка заради контузия в глезена.

Утре Григор ще спори за титлата със стария си познайник Анди Мъри, спечелил днес без проблеми срещу Давид Ферер - 2:0 сета (6:2, 6:3).

Двубоят ще закрие надпреварата с награден фонд 4,14 милиона долара и няма да започне преди 14:30 часа наше време. Вчера първата ни ракета постигна впечатляваща победа над Рафаел Надал - за първи път в своята кариера.

Това ще е третият мач между Гришо и Мъри тази година. Двамата размениха победи. Димитров спечели в надпреварата от "Мастърс 1000" в Маями, а наскоро шотландецът не му остави шанс на 1/8-финал на US Open, като спечели с 3:0.

Общият баланс е 7:3 за олимпийския шампион и двукратен първенец на "Уимбълдън". Тук не слагаме демонстративния мач наскоро в Глазгоу, в който Димитров и Мъри се позабавляваха, а приходите от събитието отидоха за благотворителна цел.

Григор е за първи път на финал в Пекин. Това ще е деветият му пряк двубой за титла в турнири от АТП. През 2016-а загуби два финала - в Сидни в началото на годината и в Истанбул на 1 май. В Пекин той заработи досега 300 точки и над 300 000 долара от наградния фонд.

Междувременно теглен бе жребият за турнира в Шанхай, който е серията "Мастърс 1000" и започва още в понеделник. Там българинът изтегли тежък първи съперник и попадна в много труден поток. На старта той ще се изправи на Ришар Гаске (Франция), срещу когото не е печелил в 5 мача.

При победа най-вероятен съперник е Иво Карлович, който тръгва срещу квалификант. След това ще дойде ред за мач срещу световния №1 Новак Джокович, стига сърбинът да не допусне сензация.