Световният шампион Германия спечели първа победа у дома по пътя към Мондиал 2018 - с убедителното 3:0 срещу Чехия. Двубоят се игра в Хамбург.

Очакваше се чехите да дадат по-сериозен отпор на "железните", но тимът на Йоги Льов не се затрудни особено много. Томас Мюлер откри в 13-ата минута, а всичко бе решено за 16 минути след почивката. Първо Тони Кроос удвои в 49-ата, след което Томас Мюлер реализира за 3:0 в 65-ата.

В същата група - С, с пълен актив от 6 точки е не само Германия, а и Азербайджайн. Азерите надделяха с 1:0 над Норвегия у дома с гол на Максим Медведев още в 11-ата минута.

Северна Ирландия пък разби Сан Марино с 4:0, но победата стана толкова убедителна едва в последните 10-ина минута, преди това домакините водеха само с 1:0.

В нов селекционер, макар и временен - Гарет Саутгейт, Англия не впечатли за 2:0 срещу Малта на "Уембли". Головете вкараха Даниел Стъридж и Деле Али в 29-ата и 38-ата. Бившият национален защитник зае мястото на Сам Алардайс, който напусна, след като "Дейли Телеграф" показа на видео, че е склонен на корупция, за да помогне на мними бизнесмени да заобиколят трансферни правила.

 

В група Е тимът на Шотландия едва не загуби от Литва насред Глазгоу - 1:1. Черних изведе гостите в 59-ата, а Джеймс Макартър изравни в 89-ата. 

Словения пък спечели трудно срещу Словакия с 1:0.

В един от най-интересните мачове за вечерта Полша успя да удържи 3:2 срещу Дания във Варшава. "Дружина полска" дръпна с 3:0 с хеттрик на Роберт Левандовски с попадения в 20-ата, 36-ата от дузпа и 48-ата. 

Веднага след това Камил Григ си отбеляза автогол и това вдъхна надежди на датчаните. Те обаче стигнаха само до втори гол, дело на Юсуф Поулсен в 69-ата.

В другите мачове от гр. Е фаворитите разгромиха съперниците си с 5:0. С толкова спечели Румъния в Армения и Черна гора като домакин на Казахстан.