"Пожелавам на политическите ни противници много успехи, на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ още по-големи успехи и въпреки всичко да се прекръстят, че българският народ няма такива президентски двойки като САЩ. Това е голям късмет за нашата нация".

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на кампанията на ГЕРБ за президентските избори в "Арена Армеец". За пореден път премиерът заяви, че ще подаде оставка, ако на първи тур ГЕРБ не е с най-добър резултат. 

"На първия тур се състезават политическите партии. На втори тур се иска подкрепа, правят се какви ли не коалиции. Ние трябва да сме първи на първия тур. Не че на втори няма да се борим. В противен случай аз няма да ставам на маймуна като Станишев и да седя после 1 година. Вечерта - веднага... Борите се всички вие за победа. Ако не сме си заслужили победата, ще се дръпнем. Да дойдат тези, които българите си изберат".

Борисов обяви, че е оптимист, защото партията е направила верния избор в лицето на Цецка Цачева и Пламен Манушев като кандидати за "Дондуков" 2.

На някои кандидати злобата им съска от очите

"Дали г-жа Цачева е Бойко Борисов в пола - аз пола не съм си слагал, не знам как изглеждам. Но да си генерал в пола ми се вижда доста по-смешно. Истински ме хвана яд, че 2 години бях толкова толерантен. Така че г-жа Цачева и вицеадмирал Манушев да не ме слушат. Това лицемерие на политическите партии - 1 месец да се бием, след това ще стана президент на цял народ. Аз не вярвам в лицемерието. Никога няма да ви обикнат нито тия от БСП, нито от ДСБ, нито ние тях. Но поне да има умерени хора със знания и умения, и отвътре да не са зли поне. На някой от кандидатите злобата им съска от очите, дим от носовете им излиза вече. Нямат памет. Мигар гледах тези хора преди 2 години, които събаряха банки. Все едно не са същите хора. Мълчаха 2 години да мине давността, да ги забравят и тръгват да лъжат наново".

Това каза още Борисов. Той заяви, че вече няма да е толерантен, защото политическите му опоненти не оценяват това и са се самозабравили.

"Здравейте, победители. Трябва да постигнем 11-а победа. Успехът и отговорността са ръка за ръка. Успехът много ни задължава".

Това каза зам.-шефът на партията Цветан Цветанов. Той припомни, че на последните местни избори партия ГЕРБ е спечелила 130 общини от 264, но в тези общини живеят над 5 млн. избиратели. Според Цветанов сега е много важно ГЕРБ да спечели, за да гарантира успеха на България " с министър-председател Бойко Борисов и с президентска двойока Цецка Цачева и Пламен Манушев". Цветанов изтъкна, че "работодателите са тези, които избират, а това са българските избиратели".

"България се нуждае от ГЕРБ, защото ГЕРБ показа, че може, знае. Точно за това трябва да спечелим изборите", заяви Цветанов.

Според него най-важното е "единството", което зависи от президента и от вицепрезидента.

Кандидатът за президент Цецка Цачева, представена от Цветанов като "първата жена-президент на България", заяви:

"ГЕРБ е най-голямата и най-силна политическа партия. За мен това означава, че като истинска народна партия представляваме най-голямата част от активните българи в страната. Дълги години чертахме граници помежду ни във времето на преход. Ние не поставяме разделителнилинии. Който прави това остава в изолация. Време е българската нация да бъде единна и това е моята голяма цел. Искам да бъда президент и на онези хора, които са разочаровани от политиците. Всички заедно трябва да стигнем до възможно най-много граждани, които не гласуват".

Тя каза, че е убедена, че ще бъде президент, защото има разумни идеи за бъдещето на България. Цачева заяви, че няма да се впуска в компроматни битки и лични нападки. Според нея дебатът не трябва да се води с останалите кандидати и анонимните тролове в интернет, а с българския народ, с хората лице в лице.

Кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев  вкара военни образи и с треперещ глас заяви, че "няма да позволи корабът "България" да бъде потопен".

"ГЕРБ има повече победи от възрастта си. За 9 години - 10 победи. Дали е силен ГЕРБ и дали е слабо БСП може да каже само българския народ. Вие постигнахте най-голямата победа срещу БСП. Има машина, има машинист и той е на първия ред - г-н Цветанов. Машината действа просто - всеки петък, събота и неделя от врата на врата, от паланка на паланка, да се ръкува с всеки български гражданин".

Това каза бившият конституционен съдия Георги Марков. Той определи Бойко Борисов като "политическия дядо Коледа". Марков нарече ДСБ "една малка и дребна, но много злобна партия". Той призова хората на Радан Кънев да напуснат Европейската народна партия, защото не харесват ГЕРБ и да отидат в социалистическия или либералния интернационал.

"Трябва да благодарим на ГЕРБ, че съществува. Ако не беше ГЕРБ, България щеше да бъде на един ляв крак от 5 БСП-та и патерици от 2 ДПС-та. ГЕРБ и 7-те джуджета - това е България днес. Вие направихте зримата промяна. Защо не го направиха другите", каза още Марков.