Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпълни кавър-версия на една от най-известните си реплики от времето, когато бе главен секретар на МВР. Тогава по отношение на дейността на МВР в борбата срещу престъпността Борисов често изтъкваше "ние ги хващаме, те ги пускат", имайки предвид престъпниците, заловени от полицията и впоследствие пуснати от съда. Днес почти същата реплика бе изказана и по отношение на еврофондовете. Борисов обясни, че по време на неговото правителство всички еврофондове са били пуснати, докато при правителствата на Сергей Станишев и на Пламен Орешарски Брюксел винаги спира финансирането.

Борисов каза още, че в момента депутатите от ГЕРБ пишат мотивите за поредния вот на недоверие, който ще бъде внесен утре. От думите му стана ясно, че вотът ще бъде за финансовата политика на правителството. Според Борисов единственото, което кабинетът прави, е да взема нови дългове, с които да задължава следващите поколения, вместо да си оправи събираемостта и да се бори с контрабандата.

Парламентът за пореден път не успя да събере кворум в началото на пленарния ден. Депутатите все пак се събраха след половин час и заседанието започна. Малко след неговото начало от парламентарната трибуна шефа на НС Михаил Миков призова депутатите от ГЕРБ да опразнят стаята в НС, която им бе иззета от ръководството.

"Омръзна ми да ви пиша писма. Вашата кафеварка ви интересува само, когато говорите пред медиите, а иначе още си стои в стаята", обърна са Миков към Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не му отговори, но депутатите от партията бурно реагираха с викове "Оставка" и тропане по парламентарните банки. Малко след това от парламентарната трибуна колоритната Снежана Дукова (ГЕРБ) се обърна към Миков "Съберете си вие багажа и си тръгвайте".