"БСП ни призоваха, не ни поканиха. Този манталитет на "Елате, че ви чакаме еди-къде си", е типичен за Вълко Червенков. Това ръководство на "Позитано" е обладано от духа на Вълко Червенков. Това също е решение, също е избор на поведение".

Това заяви зам.-шефът на АБВ Румен Петков по повод инициативата на БСП за разговори за бъдещ вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов.

"Само че човекът навремето поне оправи Добруджа", каза Петков за дейността на Червенков.

И допълни, че на "Позитано" 20 се върви от развал към разпад. Петков обаче каза, че срещата между двете партии се договаря. Той поясни, че от АБВ не искат вотът на недоверие да е по време на кампанията, но това не пречи да се разговаря с БСП по темата.

Според Петков смесването на темите за президентски избори и вота на недоверие допълнително ще ограничи информираността на българина. Той каза още, че това ще бъде действие, което обслужва статуквото и ще осакати президентския дебат.

Зам.-председателят на АБВ каза още, че е имало разговори с ВМРО, ДПС, "Народен съюз" и др. за създаване на условия в секционните комисии, за да не се стигне до пренаписване на цели протоколи, както се е случило на последните парламетнарни и местни избори. Според него Петков това е практика, която ГЕРБ е налопжила през последните години и която обезмисля изборния процес.

"Машинациите не са само въпрос на прокурорско разследване. Миналата неделя имаше избори в 20 населени места", каза Петков.

И допълни, че гражданите там са били подложени на "полицейски брутализъм".