Над 10 000 билета вече са продадени за бенефиса на Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на 17 ноември. В продажба ще бъдат пуснати още 2000. И с това капацитетът на зала "Арена Армеец" ще е запълнен.

Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова се отказаха от спорта след бронзовия медал на олимпиадата в Рио. Очаква се на шоуто да присъства и Цветелина Стоянова , която скочи от жилищен блок през лятото и бе заменена от Любомира Казанова. Единствено тя ще продължи да играе.

Днес президентът на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева, треньорката Ина Ананиева и момичетата дадоха пресконференция.

Те организаторите на спектакъла разкриха подробности около концепцията и учaстниците в мултимедийния спектакъл, а в музея бе представена временна изложба с купи, медали, трика и уреди от знаковите участия на момичетата.

“Един отбор като техният наистина заслужава да бъде изпратен подобаващо, каза Раева.  - За мен историята на този отбор e път, пo който имаше всичко - много любов, сълзи, болка и огромно удовлетворение от всичко, което се случи. Обещаваме ви един спектакъл на световно ниво - такова, каквото заслужават нашите момичета."

"В часовете, които ще прекарате с нас, публиката ще изживее всичко, през което минахме за тези седем години и ще види всичките най-успешни съчетания на Златните момичета по нестандартен начин”, добави Ананиева.  

Зрелищният мултимедиен спектакъл ще представи за първи път пред широка публика на живо личния принос на всеки член на отбора, допринесъл за успеха през последните седем години.

Под светлините на прожекторите ще бъде отборът в пълния му състав - всички състезателки oт последните седем години, президента на БФХГ, треньорският състав, хореографите и всички останали членове на екипа. Тези които oбикновено остават извън светлините на прожекторите - хореографи, физиотерапевти, доктори, дизайнери на трика, автори на музиката, психологът на отбора.

Oсвен детайли за бенефиса, гимнастичките Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова, Любомира Казанова, Катрин Велкова и Елена Тодорова разказаха какво означава бенефиса за тях и преминаха през най-важните си постижения като национален отбор.

Само за седем години - от 2010-а до 2016-а, второто поколение „Златни момичета“ донесе на България 81 медала от международни състезания.