Подобно на американския президент Барак Обама, и доскорошният премиер на Великобритания Дейвид Камерън обяви плановете си след края на политическата кариера.

За разлика от Обама, който заяви, че ще започне с две седмици сън, Камерън се захваща директно с работа - разширяване на основаната от него "Национална гражданска служба" за тийнейджъри.

Целта на организацията, създадена през 2011 г., е да събира младежи между 15- и 17-годишна възраст по време на ваканциите и да организира групови занимания и проекти в обществена полза, които да дадат ценен опит на подрастващите в свободното им време.

В първите години идеята бе критикувана и мнозина смятаха, че няма да има желаещи. Оказа се точно обратното - втората година участваха 26 000, през 2013 г. - 40 000, през 2014 г. - 57 000 и през миналата година - 75 000. От 2013 г. нататък всеки участник получава символични 50 паунда за участие, а общият разход на организацията е над 1400 британски лири на човек. През 2016 г. кралицата подкрепи идеята и обяви, че ще бъде направена постоянна със закон.

Камерън стана този месец член на борда на патроните на организацията. По негови думи целта му е да превърне курса в "нормална част от порастването" на децата на Острова. Той обяви организацията за едно от най-големите си постижения.

След Брекзит Дейвид Камерън подаде оставка като премиер, а миналия месец се отказа и от депутатското си място.