Година и половина след протестите срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и три месеца след сформирането на „реформаторско“ правителство с премиер Бойко Борисов, службите са на някой си „Делян“ Не само на ДПС, както стана известно от предишен запис, а на самия „Делян“.

Това казва Янева на въпроса на Ченалова - чии хора са шефовете на службите в нов аудиозапис, разпространен от "Биволъ". Също така се разбира, че Янева е разговаряла с „Делян“ преди да бъде „опраскана“. „Делян“ пък говорил с накои си „Бойко“ и „Сотир“. Той обаче не съветвал Янева да ходи да говори с „Бойко“, защото срещата можела само да донесе някакъв проблем.

В разговора участва и познатият адвокат Момчил Мондешки, който заявява, че „Бойко“ никога не казва истината „днеска ти казва тва и след малко ти казва обратното“. „Така е“ – съгласява се Янева, която много добре познава „Бойко“, при това лично - играла е при него карти и той й е дишал във врата.

 

Ето го и новия епизод:

Ченалова: Е, той не може да ти каже: "Недей да ходиш."

Янева: Е да де, ама той много добре знае, че ние се познаваме лично и то много добре. И ако отида да го попитам кво става? И той каже: Аз нямам пръст, тва е само главният прокурор.

(казаното дотук е известно от по-рано публикуван запис б.ред)

Мондешки: Да, ама той всеки знае, че Бойко никога не казва истината. Той днеска ти казва тва и след малко ти казва обратното.

Янева: Да, тва е така. Тва е така… Тва е така.

Ченалова: Ми ти ще отидеш, той ще ти каже: "Няма нищо такова." И кво - ти ще му повярваш? Главният ще каже: "Той те е излъгал." Никога няма да си признае. Не знам, тва мен ме смущава. Трябваше… Разбираш ли, неестествено.

Янева: Не, той Делян не ме съветва да правя среща с Бойко. Аз говорих с него.

Мондешки: Тогава направи.

Ченалова: А той говорил ли е с него?

Мондешки: Тогава направи.

Янева: Не ме съветва, каза ми: "Недей да ходиш."

Ченалова: Защо?

Мондешки: Направи обратното.

Янева: Еми по много причини, но в общи линии ми каза: "Ти много добре си го познаваш какъв е и за какво става дума, тая среща ще ти донесе само някакъв проблем" и така нататъка, няма смисъл.

Ченалова: А той говорил ли е с него?

Янева: Каза, че е говорил с Бойко и със Сотир. Каза: „Аз направих всичко възможно, което можах да направя“. Само че нали се сещаш, те шефовете на службите са негови хора. Аз съм сигурна, че Бойко, те са му скочили…

Ченалова: На кого са, на Бойко?

Янева: Не, на Делян. Аз съм сигурна, че ДПС са поставили условие на Бойко, че ако пипне шефовете на службите – ще му скочат.

Ченалова: Е да, той зат'ва…

(казаното оттук нататък е известно от предишен запис б.ред.)

Янева: Службите са си на ДПС. И тва им е последнатааа…

Ченалова: Последният бастион, да.

Янева: Да. И ако ги пипнат, реално, скачат на ДПС.