Британският рокдинозавър Ози Озбърн си призна пред списание Q, че краткотрайната му памет е увредена заради тежката злоупотреба с алкохол и наркотици в миналото.

"Имам ярки спомени от 80-те години. Мисля, че краткотрайната ми памет е увредена. Не зная какво съм направил преди 4 секунди, но си спомням неща, които са се случили, когато бях дете", каза 65-годишният Ози.

Неотдавна, с присъщото си чувство за черен хумор, той обеща да завещае тялото си на науката, за да установят специалистите как е доживял до тази достолепна възраст след цялото количество пиене, цигари и разнообразни наркотици, които е поел.

Автобиографията на стария рокер I Am Ozzy ("Аз съм Ози") излезе през 2010 г. На въпрос на фен как я е написал, Ози въобще не се посвени да признае, че му е било адски трудно да си спомни някои моменти, затова направо ги пропускал.
"80-те беше легендарно десетилетие. Това е страхотно, ще продължи вечно", мислех си аз. "Почакай 90-те, всичко ще се промени", каза жена ми Шарън, а аз не й повярвах... Не си спомням много от 90-те. Не знам защо. Но тогава страстта ми към алкохола и наркотиците беше най-силна", разказа той.
 

Пред списанието Ози обаче добре си спомня, че без значение в какво състояние е бил, винаги е намирал сили за още една цигарка. "Честно казано, ако бяха изобретили тютюна днес, трябваше да го сложат точно до хероина. Дори когато имах настинка, инфекция в гръдния кош или пневмония, пак пушех. Цяло чудо е, че отказах цигарите", призна мистър Озбърн.

Покрай това той продължава с успех турнето си с Black Sabbath, като най-близките дати и дестинации са на 8 юни в Берлин и на 11 юни в полския град Лодз.