Григор Димитров ще участва във второто издание на турнира от ATP "Гаранти Коза София оупън" от 6-и до 12 февруари 2017 г., обяви директорът на надпреварата Пол Макнами на пресконференция в столичен хотел.

Друго голямо име е австриецът Доминик Тийм, №10 в световната ранглиста. Той е най-предно класираният тенисист и от двете издания досега. Испанецът Роберто Баутиста Агут (Испания) ще защитава титлата си, заявка е подал и финалистът Виктор Троицки (Сърбия).

Григор отказа участие в дебютния турнир в началото на тази година и понесе много критики. Домакин на събитието отново е зала "Арена Армеец". Наградният фонд е 520 070 евро.

“За мен е удоволствие да бъда част от Garanti Koza Sofia Open през февруари следващата година. Ще бъде чест за мен да играя в родината си и да споделя част от вълнението на световния тенис. Заедно ще се наслаждаваме на тенис от най-високо ниво в София. Ще се видим скоро!”, гласи посланието на Григор Димитров.

На пресконференцията присъстваха министърът на спорта Красен Кралев, президентът на федерацията по тенис Стефан Цветков, Ерден Билгинер, член на борда на Garanti Koza, Пол Макнами, който е спечелил 5 титли от Големия шлем и е бивш директор на Откритото първенство на Австралия.

Доминик Тийм също е пратил обръщение.

На първото издание са присъствали над 30 000 зрители, като финалът е бил посетен от 8500 души. Данните изнесе Кралев и добави, че оценката от пратеника на ATP в София е била висока.

Той разкри, че билетите се пускат в продажба от сряда. Цените започват от 10 лева. За деца и пенсионери има 50 процента отстъпка за първите три дни и 25 на сто за последните 3. Ще бъде предложен седмичен билет и онези, които си го купят, ще спестят пари.