Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков призова хората да се готвят за голяма битка между движението и партия ГЕРБ на следващите парламентарни избори. Според него най-логично е предсрочен вот да се направи до края на годината, a ДПС вече нямат място на политическата сцена у нас. Сред обещанията на Бареков са безплатни лекарства и правителство, което не краде и има социална политика.

"Искам аз да съм министър-председател до края на годината", каза лидерът на ББЦ в ефира на TV7.

Бареков коментира и влизането си европарламента в предаването "Гореща точка". По думите му днес ще получи оферта за много сериозен пост в Европарламента. Впечатлението, което оставя в Брюксел с поред него е перфектно, тъй като "за първи път там отива млад, харизматичен лидер, който знае английски и има достъп до високите етажи на европейската политика".

Вчера в Благоевград Бареков обяви, че към него валят предложения за шефски постове. Той обясни, че е разговарял с британския политик Найджъл Фараж, и с бившия премиер на Белгия и председател на Алианса на либералите и демократите в Европа Ги Ферховщад, а днес в 12.00 часа има ще конферентен разговор с лидера на консерваторите – Мартин Каланан.

Днес ББЦ ще даде пресконференция от 14.00 часа, след провеждане на Изпълнителен съвет на партията, към който ще се присъединят и коалиционните партньори - ВМРО-ЗНС и "Гергьовден", съобщиха от пресцентъра на партията.