Утре ПСС и служители от охраната на парк „Централен Балкан” ще продължат с издирването на изгубилия се в Стара планина мъж, а при възможност и добро време ще бъдат подпомагани от хеликоптер „Кугър”. Това каза пред "Фокус" бригаден генерал Груди Ангелов - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада във връзка с издирването шести ден на 34-годишния мъж, който изчезна в района на връх Ботев.

Повече от осем часа днес продължи операцията по търсенето на туриста в Стара планина. В издирването се включиха близо 400 души – военнослужещи от Сухопътните войски, служителите на МВР, Планинската спасителна служба, служители на Парк „Централен Балкан“ и доброволци. Те продължиха издирването в двете направления – местността „Паниците” над гр. Калофер и с. Александрово, община Павел Баня.

„Действията ще продължат, но само със служители на ПСС и служители от охраната на парка”, обясни пред агенцията вечерта ген. Ангелов.. „Ние се оттегляме и при необходимост ще имаме готовност да им помагаме.”

„След направения анализ на това, което беше обходено днес и вчера, някои от районите бяха обходени и по два пъти, реално направената констатация е, че остава възможност евентуално мъжът да е останал само някъде горе по билото”, поясни Груди Ангелов. „Надяваме се да е жив, дано се с крил някъде на завет, още таим надежда”, каза още бригадният генерал.

По-рано председателят на БЧК Христо Григоров каза, че с всеки изминал час шансовете за добра развръзка намаляват.

 „Условия са такива,че се рискува животът и на тези, които търсят”, коментира Григоров.