Президентът на Турция Реджеп Ердоган подкрепя кандидатката на ГЕРБ за държавен глава Цецка Цачева. Това става ясно от думите на Румен Радев, претендент за президент от левицата, казани пред 500 граждани на площада в Сливен, съобщава сайтът на БСП.

"Като президент няма да се меся във вътрешната  политика на други държави, но и няма да позволя чужди държави да се месят в нашата. Ердоган направи своя избор с подставената си партия на Местан и застана зад Цецка Цачева. Това ли е цената на бързата екстрадиция на турски граждани без съд и защита на техните права по най-бързия начин за Турция? Това ли е цената Ердоган да има огромно сърце, което да събира и Кърджали, и Варна, и Тракия и българските управници да не реагират по никакъв начин", заяви Радев.

Той пое ангажимент в такива моментаи да не мълчи и да реагира своевременно.

"Нека на 6 номеври заедно кажем "Не" на апатията и "Не" на страха. Нека всеки българин гласува по съвест, мислейки за промяната, от която имаме нужда всички и за бъдещето на България", каза още Радев.

Той обяви себе си и кандидатката за вицепрезидент Илияна Йотова за морални победители на вота, защото са водили открита, честна кампания и не са се включили в компроматната война. Тя била за слабите, които усещат, че губят.

Ген. Радев заяви, че неговата амбиция е българите да излезем от това примирение, в което се намираме в момента, че за нас е отредено последното място в ЕС. В съобщението на сайта на БСП не се споменава той да е говорил нещо за Русия.

"Нека излезем от тази летаргия и да си поставим високи и амбициозни цели. Ние можем и трябва да заемем достойно място сред европейските държави", подчерта кандидатът за президент.

После обясни, че имаме потенциала да го направим и за да успеем ни трябват работеща икономика, образование, повишаване на качеството и стандарта на живот на българския живот. А за да се случи всичко това, ни трябва една добра среда на сигурност, достойнство да спрем да пълзим и заедно да полетим към тази цел и да запазим духовността си, която да ни сплотява.