35-годишният баск Ариц Адурис влезе в историята с 5-те гола, които отбеляза за "Атлетик" (Билбао) срещу "Генк" в Лига Европа. Домакините спечелиха с 5:3, а нападателят вкара всичките попадения за отбора си, три от които от дузпи. Последното падна в добавеното време на двубоя.

Адурис е най-възрастният футболист, който вкарва 5 гола в тази фаза на турнира.

Белгийците догонваха цял мач, но Адурис все ги отчайваше с някой гол. Те намаляваха за 1:2, 2:3 и 3:4.

След края на срещата таранът взе топката и накара съотборниците да му се разпишат. Пак от същата група "Сасуоло" и "Рапид" (Виена) направиха 2:2.

Другият най-коментиран двубой на вечерта бе "Фенербахче" - "Манчестър Юнайтед" 2:1. 

Турският отбор откри резултата още във втората минута с фантастичен гол на сенегалеца Муса Соу - със задна ножица, а в 59-ата минута Джърмейн Ленс покачи на 2:0 от пряк свободен удар.

Уейн Руни намали преднината на домакините в предпоследната минута с изстрел извън наказателното поле. За Руни това бе гол № 247 гол с фланелката на "червените дяволи", като 38 от тях са вкарани в евротурнирите. С това нападателят успя да се изравни с Рууд ван Нистелрой, който също има 38 гола за "Юнайтед" в Европа.

Жозе Моуриньо коментира, че "Фенербахче" е играл така, сякаш е финал на Шампионската лига, докато неговите футболисти са се държали като на лятна контрола.

В другия мач от групата "Заря" и "Фейенорд" завършиха 1:1. Холандците и турците имат по 7 точки, "Манчестър Юнайтед" - 6, "Заря" - 2. В следващия кръг английският отбор  посреща "Фейенорд".

Място в следваща фаза вече си осигуриха руския "Зенит", "Аякс", "Шахтьор" (Донецк) и "Шалке".