Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева гласува в Плевен.

"Майката на нацията" пусна две бюлетини, както и премиерът Бойко Борисов по-рано тази сутрин - за президентските избори и за националния референдум.

"Гласувах за стабилна и сигурна България, в която да живеем образовани и проспериращи. Гласувах за повече справедливост в българското общество, за работещи институции, за запазени национални традиции, за отстояване на националния интерес. Гласувах и за референдум. За мен пряката демокрация трябва да върви паралелно с представителната, без да се конкурират. Дала съм своя вот и по трите въпроса на референдума", обясни Цачева на излизане от секцията.

Тя сподели, че е удовлетворена от активността на изборите и изказа пожелание всички млади хора на България да упражнят своя вот, защото всичко зависи от тях. След което добави, че след няколко часа българските граждани ще кажат чия крепост е Плевен.

"Аз участвам в президентски избори. Аз искам да не се делим - да няма червени, сини, центристки крепости. Да има единение на нацията. Когато сме били единни, тогава сме били силни. Тогава България е имала своя позитивен образ сред съседите, сред другите европейски държави. Искам да работя за стабилна и силна България", каза Цецка Цачева.