Руският президент Владимир Путин поздрави Доналд Тръмп с победата, съобщи сайтът на Кремъл.

В телеграмата си Путин изразява надежда за съвместна работа по изваждането на отношенията между Москва и Вашингтон от кризисното им състояние, а също така за решаването на актуални въпроси на международния дневен ред и търсенето на ефективни отговори на предизвикателствата за глобалната сигурност.

Руският лидер е уверен, че изграждането на конструктивен диалог между двете страни, основан на принципите на равноправието, взаимното уважение и реалното зачитане на позициите на другата страна отговаря на интересите на двата народа и на цялата световна общност.

Путин пожелава на Тръмп успехи в толкова отговорната му дейност на държавен глава.

По време на предизборната си кампания Тръмп неведнъж похвали руския лидер. Същевременно мнозина в САЩ подозираха, че управниците в Москва работят за победата на Тръмп на изборите в страната му. Отправени бяха и обвинения, че Кремъл стои зад хакерската атака срещу сървърите на Демократическата партия, издигнала Хилъри Клинтън.

Депутатите от Думата посрещнаха с аплодисменти новината за победата на Тръмп, предаде Нюз.Ру.

Тя им бе съобщена от депутата Вячеслав Никонов.

Председателят на думата Вячеслав Володин изрази надежда, че след успеха на кандидата на републиканците диалогът между Русия и САЩ ще стане по-конструктивен. И отбеляза, че в момента двустранните отношения не могат да бъдат наречени приятелски.