Отдавна скрилият се зад политическата сцена Стефан Софиянски изненадващо се появи на екран, за да изкаже някои свои съображения преди началото на Световното по футбол, което щял да гледа с приятели. "В новата българска конституция трябва да бъде заложено излизането на страната ни от Европейския съюз", заяви свободният демократ и сват на бизнесмена Васил Божков пред bTV. И хвърли в смут не един и двама нормални зрители, които още хранят уважение към него, въпреки очевидните му залитания към "новия политик" Бареков.

Покрай това бившият кмет на София и премиер на служебното правителство през 1997 г. се изказа и че предсрочните парламентарни избори е добре да бъдат проведени през 2015 г. заедно с местния вот. А "дотогава трябва да има експертно правителство, като една от задачите на служебния кабинет ще бъде регулиране на управлението на европейските фондове", сподели г-н Софиянски.
Той все пак си призна, че партията му Съюз на свободните демократи не е способна да вземе нещо от самостоятелно участие в избори, но с широка усмивка не разкри дали и с кого ще влезе в коалиция.
За да учуди още повече нормално мислещите хора в България, Стефан Софиянски най-сериозно се изказа, че купените гласове и злоупотребата с лични данни по време на последните избори не са повлияли на резултатите...