"Ако Бойко Борисов има да урежда някакви сметки с Иво Прокопиев, да не ни забърква нас. Поставяйки на едни везни Пеевски с Прокопиев - това са пак някакви техни отношения. Нека не ни занимава с това".

Това каза пред БНТ зам.-шефът на ДСБ Атанас Атанасов. И допълни:

"Иво Прокопиев беше част от онази "Глобална България", която изпрати Бойко Борисов в политическата орбита. Да, ние правим срещи с различни кръгове и от бизнеса, и от политически среди, но най-вече от граждански среди. Той (Борисов) има история. Той навремето така си е създавал партия и подкрепа, сега ни обвинява нас, това не е така. Залагаме на широка гражданска платформа, това вкара РБ в парламента. С независим лица, хора утвърдени в своите професии".

Атанасов каза още, че ДСБ много отдавна работи за събиране на всички десни хора. Така той коментира заявките за нов десен проект от лидера на партията Радан Кънев.

"Това, че не сме си сложили табелата не означава, че още нищо не сме свършили. Борисов лепи етикети на неудобните и противниците и това се мултиплицира през медиите", каза Атанасов.

Той призна, че все още се колебае дали да подкрепи бюджета, защото е притеснен, че между първо и второ четене депутати от различни партии ще правят различни популистки предложения, които биха могли да бъдат приети.

"Колебая се как да гласувам все още. Бюджетната процедура е много особена. Дефицитът може да скочи драстично. Не знам кое е по-добро - да се приеме или не. Може би е разумно на първо четене да се приеме този бюджет. Но после как ще се удържат предизборните страсти, когато започнат да се правят бомбастични предложения...", каза Атанасов.

И уточни, че онази част от Реформаторския блок, която подкрепя управлението, ще подкрепи бюджета.

Атанасов изтъкна, че всяка една политическа криза е забавяне на развитието, особено на икономиката. Той отговори и на критиките от страна на зам.-шефа на ГЕРБ Цветан Цветанов, че реформаторите са били нелоялни.

"Лоялността изисква взаимност. Лоялен ли беше Бойко Борисов, когато безапелационно отсвири бившия вътрешен министър Веселин Вучков и отказа да демонтира модела #кой в службите за сигурност.? Отказът за съдебна реформа беше това, което преля чашата. От самото начало играеше ролята на променения Борисов, който е станал конструктивен. Казахме да, защото бяхме национално отговорни. Нямаше да има правителство и тогава щеше да влезе във въртележка на постоянните избори", каза Атанасов.

Според него резултатите от президентските избори са показали, че от ДСБ са били прави, когато са минали в опозиция. Атанасов смята, че на този вот гласуването е било не против Цецка Цачева, а против политиката на Бойко Борисов.

"Вдигна се вълна срещу политиката на Борисов и тя се струпа на едно място. Много хора гласуваха, за да подаде Борисов оставка", каза още Атанасов.