Уейн Руни изпраща една от най-лошите седмици в кариерата си. Миналия петък звездата на "Манчестър Юнайтед" игра за английския национален отбор при 3:0 срещу Шотландия в световна квалификация на "Уембли". 

След това обаче се контузи и бе върнат на клуба. Междувременно в медиите се появиха негови снимки от сватба, като на фотосите личи, че Уейн е сериозно почерпен. Така Руни може да се прости с капитанската лента на "трите лъва". Днес стана ясно, че Футболната асоциация на Англия е започнала разследване срещу Уейн и "неизвестни извършители" - негови съотборници, също посетили празненството по бракосъчетанието в хотела, в който тимът е бил на лагер.

Според в. "Дейли Мейл" Руни е контузил коляното си повече от нелепо. На излизане от душа след успеха над Шотландия той стъпил върху кенче от енергийна напитка.

Селекционерът Гарет Саутгейт го освободи за контролата с Испания (2:2), но играчът останал в хотела и в събота вечерта посетил сватбата. Твърди се, че си е тръгнал оттам в 5 часа сутринта - много пиян.

След тиражирането на снимките върху Уейн почна да се излива нова вълна от недоволство и омраза. Част от публиката и без това го освирква дори по време на мачове на Англия. Звездата се извини, но това едва ли ще предотврати все по-неизбежното - отнемане на капитанската лента.

Руни е имал разговор с шефове на ФА и със Саутгейт. Те са на мнение, че с пиянството си №10 е дал лош пример на подрастващите.

А положението на Руни не е розово и в "Манчестър Юнайтед", където изгуби титулярното си място. Той минава за любимец на Жозе Моуриньо, но все повече се говори, че играе последен сезон на "Олд Трафорд". Португалецът няма да се поколебае да го продаде, ако не си върне формата.