Бившият министър на вътрешните работи и основна фигура в движението АБВ Румен Петков разказа за тайна среща между важни фигури от ръководството на БСП и тримата американски сенатори. Той попита от студиото на Нова телевизия дали по-късно премиерът Пламен Орешарски не се е явил като говорител на "Позитано" и обявил пред сенаторите, че спира проекта "Южен поток".

Румен Петков попита дали на този таен обяд не са договорени три неща:

- Правителството на Орешарски да остане да остане на власт, докато срине "Южен поток"

- довършване на сделката за 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй с американската компания "Уестингхаус"

- купуване на американска ескадрила

"Това удължаване може да бъде и само месец и половина-два", предположи Румен Петков.

Единият от участниците в такава среща бил Янаки Стоилов. В студиото на Нова бе и депутатът от БСП Таско Ерменков, който заяви, че не е чувал за подобна среща.

"Не може да спреш "Южен поток" и да не изгониш министъра си", реагира Петков.

Бившият вътрешен министър в кабинета "Станишев" обвини управлението на БСП и ДПС, че вече нямало само обръчи от фирми, но и стягане на обръча. Разказа как дал на премиера снимки, на които се виждал директорът на "Напоителни системи" - Варна да краде тръби. 

Румен Петков показа в студиото снимка, на която се вижда как багер копае около тръбите.  

"Кражбата на тръби е емблемата на това правителство", заключи Петков.

Той попита още кой и защо ръкводи енергийната система. Даде примери с осъждания Георги Христозов, който е лишен от достъп до класифицирана информация, но е шеф и в БЕХ, и в АЕЦ Козлодуй. Илко Желязков също бил в два борда – "за да сме абсолютно сигурни, че ще прокарва решенията".