"Всъщност отцепи се една партия и то не бих казал партия, а г-н Радан Кънев с неговото виждане за десен проект. В крайна сметка получи се нещо, което ние в СДС много пъти сме го гледали – отлюспване,  кинжалстване..."

Така председателят на СДС и икономичеки министър в оставка Божидар Лукарски коментира пред БНТ в каква кондиция е РБ и дали все пак не ги е страх от предсрочни избори.

"Разцеплението води до отлив на гласове както за РБ така и за бъдещото... каквото и да било – дясно формирование, доколкото то е дясно", около Радан Кънев, намекна той, че се съмнява в това кой е "десен". Що се касае до останалите в Блока, те си имали достатъчно работа: "нова кауза, върху която да работим – свързана със стабилността"

"Аз бих го попитал защо като не представлява РБ, на два пъти той се явява при президента", продължи Лукарски по адрес на Кънев.

Той каза ясно, че не знаели дали ще получат мандата, но ако го получат, вече знаят към кого ще се обърнат:

"Това са хипотези, които ще обсъждаме, когато получим мандата, но ако го получим, ще сме при всички случаи длъжни да се обърнем отново към колегите от ГЕРБ." 

На думите на Корнелия Нинова - че са се пазарили за постове, не са се разбрали и затова днес всичко се е разпаднало, той отговори:

"Аз не знам г-жа Нинова на какво основание прави това изказване - сигурно как тя е преговаряла за постове във връзка с подкрепата, която тя изведнъж извъртя", каза Лукарски, визирайки че БСП изненадващо не застана зад ПФ за пенсиите.

Бих  ги посъветвал да са малко по-умерени и спокойни и да не правят такива бомбастични изказвания по отношение на нещо, което още не се е случило“, коментира той прословутата "изборна победа" на Столетницата.

Според Лукарски "възможноста за съставяне на правителство и за действието на този парламент и провеждане на още реформи не е изчерпана".