"Кубрат Пулев е добре подготвен да спечели мача в събота срещу Самюел Питър... Нещо повече - той е готов да се боксира за световната титла. И ще стане световен шампион. Всички предпоставки за това са налице."

Думите са на Ули Вегнер, треньорът на Кобрата, един най-опитните специалисти в професионалния бокс с 45 години стаж.

Ули Вегнер. 

Германецът е впечатлен от начина, по който върви организацията на мача за Интерконтиненталната титла WBA в събота вечерта в зала "Арена Армеец". Впечатлен е от отношението към Пулев в България. И от начина, по който Кубрат тренира и преследва мечтите си. Според Вегнер, Пулев умее да обработва информацията, тъй като притежава интелигентност.

На пресконференцията днес Кобрата демонстрира увереност и самочувствие, както и в предишните дни.

"Напрежение винаги има, но аз имам достатъчно опит както на аматьорския, така и на професионалния ринг. Важното е да бъда пределно концентриран, за да мога да си изпълня задачата си, а тя е победата, започна Кубрат. - Подкрепата на публиката ще е от голямо значение, защото това ти дава още повече енергия. Чувствам се готов. Подготовката ми премина добре, специализирано за този противник. Смятам, че съм подготвен и мисля да го покажа на ринга."

Шампионският пояс на WBA.

Относно предстоящия си съперник, наричан Нигерийския кошмар, Пулев заяви следното:

"Той е добър боксьор. Аз обаче смятам че съм по-добрият, по-класният от двамата и ще спечеля. От решаващо значение за победата ще е всеки един аспект от двубоя. Боксът е комплексен спорт, всичко е важно - психическата и физическата подготовка, бързината, силата, стратегията. Имам достатъчно добър баланс, за да съм победител в тази битка. Тренирам от доста време за този мач и физическата част и спаринговата част бяха добре изпълнени от мен."

Сигурен в успеха си е и Питър, който в последните две години е изиграл само един мач.

"Подготовката премина много добре, подготвен съм за победа. Готов съм и съм тук, за да победя, рече нигериецът, нокаутирал в миналото самият Владимир Кличко. - За първи път съм в България, страхотно е. Щастлив съм, че съм тук и ще се бия тук. Благодаря ви за поканата. Ще стане страхотно шоу. Сблъсъкът ще е страхотен, знам какво е да се готвя за такъв двубой. Очаквам да спечеля. Всичко е важно за успеха, ще вложа всичко, за да победя. Аз съм роден шампион, така че не се притеснявайте за това, че съм се бил малко в последните години." 

В петък ще бъде официалното претегляне на двамата боксьори, а боксовата гала "Нощта на шампионите" започва в 20:00 часа в събота.