"Неслучайно ме наричат Робин Худ. Защото ние взимаме от богатите и даваме на бедните. Само че не го говорим, не го обещаваме. Ние го правим реално".

Това заяви пред "Нова тв" бившият кандидат за президент и лидер на партия "Воля", както е новото име на формацията Веселин Марешки. Бизнесменът неотдавна обяви прекръстването на партията си и намеренията си да участва в парламентарните избори.

Марешки съобщи, че имал данни от неназована, но "голяма" социологическа агенция как ако предсрочните бяха днес, той и партията му биха получили 15-18% подкрепа. Той потвърди бъдещето участие в избори като въпросът бил "дали има воля да изметем боклука и яловите политици". Поуката му от президентския вот е, че ще трябва да си плаща на социолозите, за да обявяват реалните му резултати в ефир.

"Решенията хората ги искат онзи ден, вчера, може и днес, но в никакъв случай след 1 година, 2 години, както сеша останалите ще им обещават "реформи", заяви Марешки. 

Той се оплака, че в момента държавата го мачка, затваря и бензиностанции, но това нямало да го откаже. Спореди и някои свои политически виждания.

"Монополът сам по себе си не е лошо. Лоша е злоупотребата с монопол. Ако един диктатор работи за хората, той е добър диктатор, ако работи само са групичка хора, той е лош диктатор. Така и с монопола - ако ограбва хората, значи е лош".