Лидерът на "Атака" Волен Сидеров най-после се появи след изборите - на площада пред Народното събрание с плакати "Оставка!" и свои подръжници. Националистите искат моментално разпускане на кабинета и избори на 20-ти юли. Отсъствието си Сидеров оправда с важни пътувания в чужбина.

"Орешарски не доказа, че нещо полезно върши за страната. Беше му даден шанс от българските избиратели. Имахме надежди за социални политики и той не го направи. Не изпълни основни неща, които се очакваха от него. Той направи и нещо много позорно, клекна пред един безскрупулен американски лобист и му каза, че тука няма да правим "Южен поток". Показа, че е поредната колониална марионетка."

Така Сидеров определи основните причини за искането на оставка. Лидерът на "Атака" подчерта, че никога не е подкрепял кабинета. 

Оказа се, че "Атака" не е загубила изборите, защото те са нелегитимни. Сидеров поиска касиране, като определи сегашния вот за най-купувания досега:

"Най-големите купувачи бяха "България без цензура", за което внесохме сигнал в прокуратурата. Тези избори трябва да бъдат касирани и да се проведат нови избори за европарламент."

Още преди изборите Сидеров избухна срещу ББЦ и Бареков, а вчера депутатът от "Атака" Миглена Александрова внесе сигнал в Сметната палата за нарушения при отчитането на дарителите на новата партия. 

На въпрос дали ще подкрепи вота на недоверие, който може и да не бъде внесен от ГЕРБ, Сидеров отговори така:

"За вота очаквам разговор с тези, които са го вкарали, но не виждам къде е лидерът. Той е на пътуване - явно има някакъв инструктаж в САЩ. Като внасяте вот, трябва да сте тук. Можем да помогнем вота да свали правителството. Бихме го подкрепили, ако има сериозно намерение. Ама вот ли е, не е ли вот. Хем го внасят, хем го изтеглят"

"Атака" ще влезе в следващия парламент, убеден е националистът.