Областният председател на „България без цензура“ в Перник д-р Георги Драганов обяви, че напуска партията в знак на несъгласие с публичните позиции и кадровата политика на ръководството. „Има дисонанс между моите позиции и изказваните от лидера“, обясни Драганов пред Клуб Z. Той очаква още хора от партията да последват примера му.

Д-р Георги Драганов е управител на ДКЦ-1 в Перник. Той бе не само областен лидер, но и сред учредителите на „България без цензура“. Беше част и от Инициативния комитет, който миналата есен във Велико Търново реши да създаде партията.

"Липсва политическа идентичност при нас. Не сме наясно като партия какво сме. Монархия ли искаме, народна република ли искаме и какво ще я правим... Отделно е и кадровата политика. Фаворизират се определени хора, които си приписват добрите резултати. Разочарован съм“, обясни д-р Драганов.

Той разказа пред Клуб Z, че в началото бил привлечен от идеята за нова партия, която ще обръща внимание на здравеопазването, образованието, социалната политика и включването на младите хора.

Постепенно нещата тръгнаха в друга посока. Сега акцентът е съвсем друг – говорят се само общи приказки. Лидерите на партията започват да губят връзка с хората“, каза Драганов.

Това е пореден трус в партията на Николай Бареков, на когото от изборите насам му се налага да отговаря на въпроси за огромния брой наблюдатели, ангажирани от него, за показаните случаи на купуване на гласове и за подставените дарители.

Знаем, че абсолютно всички партии използват разни прийоми, включително и незаконни, за да си увеличат резултата. Нямам такава информация, но слухове има. Това обаче пряко няма никакво отношение към моето решение“, обясни бившият областен лидер на ББЦ в Перник Георги Драганов.