Майкъл Мур беше едни от малкото, които предвидиха победата на Доналд Тръмп. Подобен сценарий беше рядко допускан от коментаторите в медиите, изследователите на общественото мнение и дори сред немалка част от ръководството на Републиканската партия. Сега, левият активист и носител на "Оскар" за документален филм, дава ясно да се разбере, че няма да се примири с този избор. Точно обратното - Мур планира да застане начело на национален протест и организира съпротива, за да провали церемонията по встъпването в длъжност на Тръмп през януари.

"Ако все пак Тръмп се закълне на 20 януари, аз ще бъда там - начело на национален протест и по мирен път ще спра инаугурацията на човек, който е избран само от електоралната колегия, не от хората", предупреди Мур в интервю пред "Hollywood Reporter". Той отказа да даде подробности за замисляните от него действия.

"Ако има нещо, което научихме от изборите - не приемайте всичко, което изглежда, че ще стане, че ще се случи", каза още Мур. Според него никой не вярвал, че Тръмп ще спечели изборите, както той предрекъл. Сега, когато казвал, че Тръмп няма да встъпи в длъжност, също не му вярвали.

Преди дни Мур призова в туитър към протести, с които да се провали встъпваенто в длъжност на милиардера. Той сподели линк към #DISRUPTJ20, събитието, с което се мобилизират хора, които да протестират срещу инаугурацията на Тръмп.

След победата на Тръмп Мур изживява нещо като ренесанс и се превърна в един от най-заклетите критици на новоизбрания президент и говорител на хората вляво. Последната му прогноза е, че Тръмп ще бъде подложен на импийчмънт и ще наруши закона по време на своя президентски мандат.