Членството на Петър Стефанов Москов в ПП "Демократи за силна България" е прекратено с решение на Националния вътрешнопартиен Арбитраж. Това съобщи Емил Мачиков, главен секретар на ДСБ на личния си профил във Фейсбук.

Новината бе съобщена и от самата партия:

"Вчера, 18.12.2016г., на свое заседание Вътрешнопартийният арбитраж към Демократи за силна България взе решение по създадена преписка, съгласно устава на ПП ДСБ, с което прекратява членството на Петър Стефанов Москов в Демократи за силна България.

Пресцентър
Демократи за силна България"

Новината завари министъра на здравеопазването в оставка на преговорите между Реформаторския блок и ГЕРБ за евентуално съставяне на правителство. 

"Наистина ли считате, че това, което ме питате, е важно и е свързано с вълнението на хората, на вашите читатели, зрители и слушатели?  Живеем през 2016 година. Това, че група хора са решили, че заради различно мнение могат да се върнат в седемнадесета година (вероятно се има предвид 1917 - б.р.), си е тяхно решение. Да попитам, да знам какво да кажа вкъщи – ще ме интернират ли, заедно с цялото семейство или само ме изключват от партията"?, реагира Москов.

За изключване на здравния министър от ДСБ, на която беше и зам.-председател, се заговори още в края на миналата година, когато лидерът на ДСБ Радан Кънев и цялата партия излязоха в опозиция, но той остана министър в кабинета на Бойко Борисов. Неотдавна стана ясно, че Москов отдавна не е плащал членския си внос в партията, което според някои обяснения означаваше, че той се е самоизключил. Тогава Кънев коментира, че Москов продължава да е член на ДСБ, но плаща членски внос от 5 лв. като редови член, а не 1% от министерската си заплатата или около 30 лв. Лидерът на ДСБ напомни, че партията се е разграничила от своите членове, които са останали във властта след нейното напускане.