Двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова е намушкана с нож в ръката от неизвестен нападател, който искал да я ограби. Инцидентът е станал тази сутрин, а чехкинята е откарана в болница, където ѝ е оказана първа помощ. Няма опасност за живота на Квитова, но днес тя ще остане под лекарско наблюдение.

Случката се е разиграла в апартамента на 26-годишната тенисистка в град Простейов, който се намира на около 160 км от Прага. Някои чешки тенисисти тренират там по време на подготвителния период.

Новината е потвърдена за CNN от говорител на местната полиция. Твърди се, че нападението не е планирано, а става въпрос за "случаен акт", при който крадецът - около 35-годишен мъж, изглежда не е очаквал да има някой в дома.

Петра Квитова спечели "Уимбълдън" през 2011-а и 2014 г. Тя беше №2 в света.

„Благодаря на всички за трогателните съобщения, коментира чехкинята в социалните мрежи. - Както може би вече сте чули, днес бях нападната в моя апартамент от мъж с нож. В опит да се защитя, тях тежко ранена в лявата ръка. Потресена съм, но имам късмет, че съм жива. Травмата е тежка и ще трябва да се консултирам със специалисти. Но ако ме познавате стеа наясно, че съм силна и ще се преборя с това. Благодаря още веднъж на всички за любовта и подкрепата, която ми оказвате. Сега ще се отдам на уединение, докато се съсредоточа върху възстановяването си”. 

Вчера Петра Квитова отказа участие в турнира "Хопман къп", който започва на 1 януари - заради контузия. Сега не е ясно дали ще е готова и за Откритото първенство на Австралия, което стартира дни по-късно. Раната е в лявата ръка, която е силната на Квитова.

Полицията в Простейов опитва да намери крадеца.