Добре де - и баба знае, че хитът "Nothing Compares 2 U" на Шанейд О'Конър всъщност е на дребничкия титан Принс Роджър Нелсън... Обаче я си признайте - подозирахте ли за един от най-брилянтните хитове на "Бенгълс" или песен, сътворена за Кармен Електра. Нищо, че изпълнителката така и си остава повече за гледане отколкото за слушане...

"10 песни, за които не знаехте, че са написани от Принс" - така и се казва една компилация, която е гледана над 500 000 пъти в YouTube. Да ги видим...

Дори и щурата пост-пънкарка Синди Лоупър пее песен на Принс - казва се When You Were Mine.

Шийна Ийстън надали вече фигурира в спомените на мнозина. Всъщност шотландката е еквивалент на днешните звезди, които се изстрелват от тв екрана, защото спечелва първия в историята британски риалити музикален формат The Big Time: Pop singer. Ами за нея из "чекмеджетата" на чичко Принс се намира песента Sugar Walls.

Стилът на композитора не просто лъха, а направо те отвявя от това парче, ако ще да си глух като пън...

Но нека се пренесем в новия век. Алиша Кийс е това, което е, и с помощта на парчето How Come You Don't Call Me. Броячката под това видео е повече от красноречива...

Макар и написана през миналото столетие - 1999 г. от дребничкия си автор, тази песен отвява през 2002 г. именно в изпълнение на момичето с пухкавите топлинки и кадифения глас.

И пак назад във времето... Помните ли Пати ЛаБелл? Истинска "динозавърка" на диското от бандата й "Лейди Мармалейд", родената през 1940 г. Пати изпълнява Yo Mister на феноменалния мистър Принс. Само чуйте блендата на гласа й!

Ех, не произвеждат такива певици вече...

Ето я и лиричната канадка, която само с два свои куплета може да потопи всеки параход... Шегуваме се! Селин Дион, която към днешна дата разкъртва с гласището си ротативките и рулетките в Лас Вегас, изпълнява изключителната With This Tear.

Ами да - наистина е голяма чест за всекиго да напише Принс песен за него. А и Селин много пее - спор няма.

Шийла И. може да не е потапяла кораби, но и тя е в тази колекция The Glamorous Life - за разлика от Селин, е един от най-големите хитове в кариерата на Кралицата на перкусиите, както е известна Шийла.

Като заговорихме за най-голям хит в кариерата... Чака Кан имаше достатъчно почитатели и в България в онези години. А тази легендарна денс тупалка се казва - запомнете веднъж завинаги -  I Feel for You. Не се казва Чака Кан - това е името на изпълнителката!

Не е пресилено да се каже, че изпълнението на Принс на собственото му парче - около 5 г. по-рано, звучи доста по-безсилно и невзрачно.

Но стигнахме до № 3. Няма шега и измама - там е хитът, наречен Donald Trump (Black Version). Като че ли още през 1990-а някой не е взимал толкова насериозно сегашния президент.

Групата "Дъ Тайм" като че си е направо Принс... Всъщност е на един човек Морис Дей, а членовете са наистина много близки и на Принс.

Това изпълнение звучи толкова "принсовски", че няма накъде повече.

Ето ги и очарователните "машини за хитове" "Бенгълс". Бандата, която може да ви трогне с поне 5 свои песни - повече отколкото имат в кариерата си много други титулувани звезди, изпълнява Manic Monday. Ами да - на Принс е и тя.

Припомнете си тази невероятно сладка песничка.

Лудият гений написва парчето под псевдонима Кристофър за групата "Аполония 6", в която участва през 1984 г.... Много смешно, няма що!

Тук би трябвало да вместим още песни, изпълнени от "Но Доубт", Мартика, Джордж Клинтън и дори Кени Роджърс, под които стои подписът на Принс.

Но - няма как - ще завършим с това:

Шанейд, която днес има огромни лични проблеми и нужда от помощ, буквално излетя на върха на световните класации с този шедьовър през 1990 г.

Извън чарта - обещахме Кармен Електра, нали така? И Принс не може да помогне на единствения ѝ албум, който той композира и пордуцира, озаглавен скромно "Кармен Електра" (1993). Остава ни радостта от авторския стил на гения в Go Go Dancer и Кармен, чиито гласови данни са по-скоро приятни за... окото.