Швейцарците "Готхард" и легендата Удо Диркшнайдер са поредният залп, който бе произведен днес за предстоящия през юни "Midalidare - рок фест в Долината на виното"

Събитието, с което Цонко Цонев - бивш кмет на Каварна, продължава усилията си за популяризиране на рока, е на 9, 10 и 11 юни 2017 г. в Долината на виното край чирпанското с. Могилово.

Интересно е, че в родината им всеки един от 11-те албума на "Готхард" е заставал като №1 в класациите. А да продадеш в страната на банките и часовниците 2 млн. метъл албума сигурно е като да продадеш 2 млн. фризера в Аляска...

Те вече бяха у нас през 2014-а година в Каварна - преди "Сабатон" и "Хелоуин".

Бандата успешно преодоля нещастието, сполетяло ги през 2010 г. - когато вокалистът и основател Стиви Лий загина при мотоциклетна катастофа в САЩ.

"Готхард" са второто име, които Хеви Кетъла Цонко Цонев обяви. Първото беше на W.A.S.P., а третото е на дребния германски колос Удо Диркшнайдер.

За Удо всеки коментар е излишен - бившето гласище на "Аксепт" се чувства толкова добре в България, че сигурно сам не брои колко пъти е идвал. А и посрещането всеки път си го бива. Затова през 2012 г. записа оригинално концертно DVD от София.

Според наши данни ще има поне още едно име - много любимо на българската публика.

Фестът ще предостави две сцени, като едната ще е за изява на млади таланти. Засега завесата е открехната дотолкова - че общо групите ще бъдат 8.

На малката ще се свири и на 10-и и 11-и в промеждутъците, когато се сменят бандите на голямата сцена.

Фестивалът ще предложи безплатен винен тур за хората, купили двудневни билети

Те безплатно ще могат да гледат и евентуалните изяви на малка сцена.

Най-важното и приятно като изживяване може би е, че ще има катун (палатков лагер) на язовира до село Могилово.

Ще е предоставено предостатъчно място за паркиране на рокерските мотори.

Шатъли ще возят хората, които ще предпочетат да си наемат хотел в Стара Загора. По традиция за деца до 12 г. входът ще е безплатен