БСП ще настоява санкциите срещу Русия да отпаднат час по-скоро.

„Тези санкции вредят на националния ни интерес и възпрепятстват добрите отношения не само в политически, но преди всичко в икономически план", заяви Калоян Паргов, лидер на столичните социалисти и член на Изпълнителното бюро на БСП, след среща с руския посланик у нас Анатолий Макаров.

По думите на Паргов България губи пазари и икономически възможности, които по никакъв начин не може да бъдат компенсирани.

 

 "Притеснени сме от поредицата от инциденти в Турция и нестабилността в тази държава, както и от нарастващата опасност от терористични актове из цяла Европа. В тази връзка трябва да търсим начини за засилване на дипломатическите отношения и контакти между нас, държавите от Европейския съюз и Русия", подчерта председателят на БСП-София.

Според него България, като единствената славянска и православна държава, член на ЕС, може да играе важна роля. България трябва да има балансирано отношение и политика, както към Запада, така и към Изтока. А това означава диалог и търсене на взаимноизгодно сътрудничество, допълни Паргов.

На срещата с руския посланик Макаров са присъствали говорителят и депутат от БСП Жельо Бойчев, членът на Националния съвет на партията проф. Ваня Добрева и д-р Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП и председател на форум "България- Русия".