Поне 28 жертви и над 50 ранени - това засега е резултатът от самоубийствен атентат, извършен тази сутрин на оживена търговска улица в центъра на столицата на Ирак - Багдад. Това съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на властите в страната. 

Нападателите са били двама и са се самовзривили на улица "Ал Синаг", съобщи ген. Саад Маан, говорител на Багдадските сили за сигурност.

Броят на жертвите вероятно ще расте. Търговката улица, където е извършена атаката, е след най-оживените в централната историческа част на Багдад. Бобмбите са избухнали в час пик.

До момента няма групировка, която да е поела отговорност за атентата. 

Това е поредната кървава атака в Ирак в последните месеци. През юли камион бомба уби над 200 души в търговската част на Багдад. Това беше най-смъртоносната единична атака досега. Миналия месец атентатор самоубиец уби 6 души, а властите успяха да ликвидират няколко заподозрени атентатори преди да взривят бомбите си. За този атентат отговорност пое джихадистка групировка. През септември в три отделни нападения а един ден загинаха над 15 души, припомня Си Ен Ен.