"Няма каквито и да е доказателства, че те (руските хакерски атаки - б.р.) са повлияли на изборите."

Това заяви по адрес на Русия бъдещият прессекретар на избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп и сегашен негов говорител Шон Спайсър пред Fox News. Според Спайсър е "безотговорно" да се реагира припряно преди финалния доклад на службите.

Пред Си Ен Ен Спайсър добави, че Тръмп ще разгледа доклада и ще има позиция към края на седмицата, когато документът трябва да е готов. 

Преди дни обаче все още управляващият президент Барак Обама изгони 35 руски дипломати от САЩ и наложи санкции на две руски разузнавателни служби.  Това стана, след като американските служби обявиха, че има доказателства за намеса на Русия в президентските избори. 

Доналд Тръмп, който неколкократно се изказва за по-близки връзки с Русия, се опитва да омаловажава скандала с руските хакерски атаки в предизборния период в САЩ. Преди ден бизнесменът, който встъпва в длъжност на 20 януари като държавен глава на САЩ, дори обяви, че разполага с информация, с която малко хора разполагат.

До 20 януари, когато встъпва в длъжност, бизнесменът е "президент-елект", но има достъп до информация на службите, която стига в пълен обем до действащия държавен глава.