Има място за партньорство с "Да, България" по важни въпроси като съдебна и конституционна реформа, но ние няма да се обединяваме. Това заяви твърдо лидерката на "Движение 21" Татяна Дончева по повод слуховете за съвместно явяване на вота с новата партия на Христо Иванов. Тя коментира темата в предаването на бТВ "Лице в лице".

"Това, което наблюдавам с "Да, България" - в дефиницията има проблем с Реформаторския блок. Търси се вариант за ребрандиране. Това е преопаковане от онова, което е от ранното СДС, РБ, които да бъдат електорално прелети в тази формация", заяви тя.

Според нея очакванията тя да се обедини с десните лидери около новата формация, макар и те да не изтъкват това като ключово, е нереалистична.

"Протестна мрежа" никога не е искала бивши леви там. Няма никакви стъпки за сближаване. Ние сме отворени за разговори. Но тези разговори не могат да доведат резултати, които си представяте", подчерта Дончева.

Тя отбеляза, че новата формация може да има и чисто технически проблеми с регистрацията, защото може да изпуснат сроковете - до 7 февруари нямало никакво време, а за регистрация на партия трябва време.

Лидерката на "Движение 21" коментира и скорошното встъпване в длъжност на президента Румен Радев, като отбеляза, че хората вече са решили и сега трябва да му дадем шанс.

"Дайте да го оставим да работи, без предварително да пророкуваме с какво ще се справи, с какво няма да се справи", каза тя.

Но отправи и препоръка към бъдещия държавен глава:

 "Стълпотворението около избрания президент е естествено, винаги се събират клакьори. Да се справиш с тълпата лъскачи на обувки, които се мятат отгоре ти безцеремонно, нагло, нахално... Ти нямаш противодействие, защото смяташ, че е проява на неучтивост да ги разкараш. А да ги разкараш е задължително."