Дейв Мъстейн от "Мегадет" споделя в интервю за Rolling Stone, че отдавна е преглътнал факта, че "Металика" използват негови песни - като титулната от втория им албум Ride the Lightning, в която е съавтор. Негови са също така някои от песните от първия албум на "Металика".

 

 

Мъстейн говори за ранните дни в "Металика" и последвалите чудесни години със собствения му проект - "Мегадет".

„Преодолях това, че те използват мои песни преди много време - заяви Мъстейн, цитиран от zrock.bg. - Можеш да останеш обсебен от подобни неща или да ги оставиш. И нищо няма да се промени. Сега имаме две големи банди. Ние сме приятели. Стават такива неща.

Мамка му, аз простих на Дейвид Елефсън (басиста, който се върна отново в групата, б.р.) за това, че ме съдеше за 18 и половина милиона долара, мога да простя и на тези момчета, че използват песните ми.“

В интервюто Мъстейн споделя и за процеса по писане на музиката към In My Darkest Hour от албума So far, So Good…So What. Това е станало именно когато научил за смъртта на бившия си колега Клиф Бъртън (басистът на "Металика" загива в катастрофа на 27 септември 1986 г. едва на 24 г., б.р.) 

„Тази песен предизвиква много чувства. Когато я изпълних за първи път, майката и бащата на Клиф бяха на шоуто…- сподели той. Легендарният музикант допълни, че не е успял да си вземе сбогом с Клиф Бъртън, но вярва, че ще го види в рая – Това е хубавото. Поне вярвам в това“.

 

 

Цялото интервю на Дейв Мъстейн може да видите тук.