„Всеки може да откаже награда, но съм против това противопоставяне. "Златен век" са получили много достойни хора, какво означава, че те нямат морал ли”, коментира Нешка Робева в предаването „Тази събота” по бТВ. През седмицата писателят Стефан Цанев обяви, че не иска да бъде награден, след като отличието ще се даде и на Димитър Иванов, който е бивш шеф в Държавна сигурност. Робева, която често е канена да коментира морални казуси, отново даде мнението си. Тя обаче отказа да коментира дали Димитър Иванов е творец, с уклончивото, че "щом е бил предложен..."

Около самата Робева също имаше скандал с награда. Тя отказа ордена „Стара планина”. Тя припомни, че направи това, защото връчването на тази награда беше предшествано от скандал в Министерския съвет като тогава съмнения, че Робева трябва да получи отличието заяви вътрешната министърка Румяна Бъчварова.

„Трябва да затворим тази страница – няма безгрешни хора. Много хора, които са се облагодетелствали от режима, започнаха да сочат с пръст. Би трябвало малко да се смирим, да се вгледаме в себе си, за да видим толкова ли сме безгрешни и най-важното да не засягаме другите хора, които са наградени, каза още Робева.