Софийската районна прокуратура отказва да образува разследване срещу директора на 51-о столично училище Асен Александров.

Както е известно, той бе изтипосан в определени медии - хартиени и електронни, със снимки, за които се твърдеше, че е качил на страницата на повереното му училище. Самите снимки се ощазаха монтаж. Според говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова по случая са снети обяснения на няколко човека, а също така са направени две експертизи.

Първата е компютърно-техническа, чрез която е установено, че в сайта на 51-о СОУ няма снимки на директора. Втората е по-любопитна - прокуратурата е пратила кадрите на Министерството на културата. Оттам са се произнесли, че няма наличие на порнографско съдържание. По тази причина СРС няма да се занимава повече със случая, допълни Арнаудова.

Междувременно обаче Александров, който е и съветник на министъра на образованието в оставка Меглена Кунева, напусна поста си на съветник. Писа се, че е получил хипертонична криза. Родители и негови колеги го защитиха бурно, като дори се появи и "екзотичната" идея учители за заснемат гол календар в знак на протест срещу компроматите.

Затова на бурните въпроси на медиите днес дали прокуратурата ще предприеме нещо срещу разпространителите на голите кадри Арнаудова казо, че това безспорно е укоримо поведение, но клеветата се преследва в частни дела. На въпрос какви обяснения дават от медиите, разпространили кадрите, тя каза, че непознато лице ги е отнесло в една редакция. Прокуратурата не може да установи кое е непознатото лице.