"Не е възможна коалиция с БСП във връзка с предстоящите избори. Не е възможна с ГЕРБ и преди, и след изборите, не и с мен като председател. Не виждам проблем в това АБВ да е в ролята на парламентарна опозиция".

Това зяви новият лидер на АБВ Костантин Проданов. Той изтъкна, че всичко постигнато досега от АБВ няма да бъде отречено.

"Мисля, че сбъркахме, като преди да сме се избистрили идейно, направихме крачка към властта", каза обаче Проданов.

За това, че България няма свой еврокомисар, той коментира, че ще е добре още служебното правителство да направи стъпки в тази посока, въпреки че "влакът вече сме го изпуснали".

Според Проданов санирането е "безумно разхищение на публични средства"

"Хубаво е да се замислим след 15-20 години в тези санирани блокове какви хора ще живеят", заяви той.

Според него трябва да се смени профилът на българската икономика.

"Оставаме си страна на шофьори и автомонтьори. Държавата трябва да инвестира в човешки капитал. Демографската катастрофа в България наистина е ужасяваща. Трябва да действаме веднага. Държавата трябва да се върне активно в икономиката, да инвестира в бизнеса, а не да му диша във врата. Искаме да направим бизнеса жизнеспособен", заяви Проданов.

Лидерът на АБВ заяви, че партията му няма да продава илюзии.

По време на пресконференцията бяха представени и зам.-председателите на партията – Трендафил Величков, Марин Киров, Мариана Тодорова и Христо Михайлов.